Game Changer

Een foodie gaat de #FreshPressed 7-Day
Challenge aan

Voor Andrea Vicens zijn verse ingrediënten heel belangrijk om heerlijke maaltijden te maken die niet alleen lekker zijn, maar ook vol vitaminen en bomvol anti oxidanten. ‘De voedingsstoffen in de ingrediënten moeten puur en onbewerkt zijn, anders haal je niet het onderste uit je maaltijd!’ zegt Andrea, die momenteel studeert aan het Basque Culinary Center en ‘Fashion Eats by Andrea Vicens’ begon om haar passie voor eten en mode te delen. En nog een verdienste: Andrea eindigde op de derde plaats van MasterChef 3. ‘Tijdens de opnamen ben ik stapelgek geworden op koken. Het programma heeft me geholpen mijn eigen stijl te vinden van simpele en gezonde maar altijd creatieve gerechten met mooie kleuren en vormen,’ zegt ze.

Als je weet dat Andrea een passie heeft voor verse ingrediënten, en dat ze een beauty junkie is, nodig je haar natuurlijk uit voor de Clinique #FreshPressed 7-Days Challenge. Want dan kan ze het nieuwste Fresh Pressed 7-Day System with Pure Vitamin C echt grondig testen.

Vitamine C is een echte powerhouse, een anti oxidant die verheldert, verstevigt en de textuur van de huid verbetert en gladder maakt. Daarbij worden rimpeltjes en pigmentvlekjes minder. Het beschermt ook tegen vrije radicalen en voorkomt verdere schade aan de huid door boosdoeners van buitenaf, zoals zon en luchtvervuiling. Lastig: vitamine C is ontzettend onstabiel, het breekt af zodra het aan lucht of licht blootgesteld wordt, en is dan direct minder krachtig. Maar: Fresh Pressed 7-Day System heeft een slimmigheidje waarmee het de volledige werkzaamheid van vitamine C beschermt tot het moment dat jij het gaat gebruiken.

Klinische studies hebben aangetoond dat na 7 dagen gebruik van Fresh Pressed Renewing Powder Cleanser en Fresh Pressed Daily Booster de huid zichtbaar stralender is, gelijkmatiger en steviger. Dus volgde Andrea 1 week lang de instructies op tot in de details. Dit is wat er gebeurde...

Stap 1: Fresh Pressed Renewing Powder Cleanser with Pure Vitamin C
Deze losse sachets bevatten een fijne poedercleanser die wordt geactiveerd door water en gemaakt is met de meest pure vorm van vitamine C plus kaolien klei en salicylzuur. “Ik goot het in mijn hand, mengde het met een beetje water en het werd een romige exfoliërende cleanser. Zo slim!’ zegt Andrea. Tip: laat een minuutje langer op je huid rusten voor de volledige verhelderende benefits.

Stap 2: Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamin C 10%
Meng twee druppeltjes van dit de-ageing booster serum door je gebruikelijke dagcrème voor een heldere, gelijkmatige huid met een mooie structuur. Om de maximale kracht van het vitamine C-poeder te garanderen is het in een apart compartementje in de lichtbestendige verpakking gesealed en komt het serum pas vrij als je de verpakking voor het eerst gebruikt. ‘Ik deed een paar druppeltjes in Moisture Surge 72-Hour Auto-replenishing Hydrator, een olie-vrij hydraterend product dat ideaal voor mij is omdat ik een gecombineerde huid heb met de neiging vet te worden,’ zegt Andrea.

De conclusie: Nadat ze Fresh Pressed een week lang zowel ‘s morgens als ‘s avonds had gebruikt zag Andrea dat haar teint niet alleen veel stralender was, maar merkte ze ook dat haar huid zachter aanvoelde. ‘Het Fresh Pressed System past echt perfect bij wat er nu aan de hand is op het gebied van eten: daarin draait het om de beste kwaliteitsingrediënten voor de beste resultaten,’ zegt Andrea. ‘Vitamine C is ook een vluchtige vitamine in voeding. Je moet het supervers eten en drinken om er optimaal van te kunnen profiteren,’ legt Andrea uit. Zij maakt dan ook graag haar eigen sapjes en smoothies (zie het recept voor een vitamine C bommetje hieronder). ‘Ik vind het fantastisch dat mijn huid er na een week zo stralend uitziet. Ik ga er zeker mee door en verheug me erop te kunnen zien hoe mijn huid nog verder zal verbeteren,’ zegt ze.

Photographe : Andrea Garcia | Article : Patricia Reynoso

Shop the Story