In haar tas

De zomer beauty musthaves
van Lisa Gachet van
Make My Lemonade

Limonade als symbool voor hoe goed het leven kan smaken, of in het geval van Lisa Cachet: hoe leuk het is om kleding zelf te maken. De onderneemster uit Parijs voegde haar achtergrond in mode en styling samen tot haar DIY blog Make My Lemonade, waar je limited editions van tè leuke naaipatronen kunt vinden. En of ze nu sokken met pailletten maakt of vrouwelijke, op de fifties geïnspireerde wapperende jurkjes, al haar ontwerpen hebben dat gevoel van joie de vivre, haar handelsmerk, en zijn heerlijk gemakkelijk om te maken. Voor wie zelf niet zo handig is heeft ze binnenkort ook een vrolijke lijn van handgemaakte woonspullen en schrijfaccessoires.

Lisa’s voorkeur voor DIY geldt ook voor haar beautyroutine. ‘Ik weet nog dat mijn moeder het 3-Stappen Systeem gebruikte. Dat DIY gevoel van het zelf afstemmen van je beautyproducten op je huidtype is geniaal, dus ik gebruik het ook heel regelmatig,’ zegt ze. Een vaste beautyroutine maakt haar huid ook het perfecte canvas voor haar kleurrijke, vrolijke make-up keuzes. We spraken met Lisa af in haar ruime zonnige studio in het hart van Parijs om er te praten over de beautymusthaves voor een zomer in de stad. Dit zijn de drie summerproof producten waar Lisa niet zonder kan.

1. Een frisse dagcrème in gel-vorm
‘In de zomer draag ik liever geen zware crème, dat voelt als teveel, maar mijn huid heeft wèl hydratatie nodig,’ zegt Lisa. Als je huid vetter is in de zomermaanden zou je kunnen denken dat je helemaal geen dagcrème nodig hebt. Maar het juiste product kan je huid juist gezond en in balans houden, ook al is het snikheet. Lisa’s keuze: Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate, dat dezelfde intense hydratatie afgeeft als een crème maar een ultra-lichte watergel is. ‘Ik vind het geweldig dat hij zo licht is en direct door mijn huid wordt opgenomen. Hij voelt echt heel verfrissend aan op mijn gezicht,’ zegt Lisa.

2.  Luxe spray-on body olie met SPF
‘Als je net als ik je jeugd hebt doorgebracht op het strand, leer je vrij snel dat een spf iedere dag nodig is,’ zegt Lisa, die opgroeide in het zonovergoten Zuid-Frankrijk. Dankzij een nieuwe formule hoeft zonnebrand niet meer plakkerig of vet te zijn, of een wit waasje te geven. Broad Spectrum SPF 30 Sunscreen Virtu-Oil Body Mist vernevelt heel fijntjes, brengt dus gemakkelijk aan en legt een dun, satijnachtig laagje over de huid.

‘Deze bodymist met zonbescherming is perfect voor de zomer omdat het een praktische spray is,’ zegt Lisa. Want een spray betekent minder gedoe en brengt aan in no-time, waar je ook bent.

3. Lipgloss waar je geen spiegel voor nodig hebt
Voor een snelle touch-up voordat ze ’s avonds haar studio verlaat gebruikt Lisa Chubby Plump & Shine Liquid Lip Plumping Gloss in Powerhouse Punch, een pittige frambooskleur. Lisa houdt namelijk van felle kleuren, maar als je twijfelt is een transparante gloss de beste manier om deze te dragen. ‘Hij is zo gemakkelijk aan te brengen, je hebt niet eens een spiegeltje nodig. Ik kijk gewoon in het scherm van mijn telefoon,’ zegt Lisa. De verzorgende hoogglans formule maakt lippen optisch groter, zonder vervelend prikkelend gevoel.

Fotografie: Alexandre Tabaste/ Tekst: Hilary Presley

Shop the Story