Puistjes, mee-eters, imperfecties... Los het op met Anti-Blemish.

Wat zijn de verschillende soorten acne die je kan krijgen op jouw huid?
Acne kan tevoorschijn komen in veschillende vormen. Iedereen heeft er wel eens last van. Herken jij deze drie meest voorkomende?
   - Puistjes
   - Mee-eters
   - Witte puntjes
Hoe komen ze daar terecht? Wel, acne wordt veroorzaakt door een teveel aan olie, bacteriën en/of vuil dat in je poriën terecht komt.

Heb je ook altijd last van onzuiverheden als je een stressvolle periode doormaakt? Hormonale veranderingen en stress kunnen deze onzuiverheden veroorzaken. Dit is één van de redenen waarom acne vaak voorkomt tijdens examenperiodes.

Hoe behandel je het best deze onzuiverheden?
An apple a day keeps the doctor away! We willen niet zeggen dat een appel jouw puistjes zal doen verdwijnen maar we vinden wel dat een gezonde routine al veel kan helpen. Bij Clinique is de routine simpel:
   - Reinigen
   - Exfoliëren
   - Hydrateren

Deze routine is volgens Clinique de beste manier om jouw huid te verzorgen. Als je regelmatig last hebt van onzuiverheden hebben we voor jou het Anti-Blemish Solutions gamma, waar je deze 3 stappen ook makkelijk kan terugvinden.


1. Reinigen.
Het reinigen van je huid is altijd belangrijk. Had je wat make-up aan? Zorg dan eerst dat je deze verwijdert vooraleer je met je cleanser aan de slag gaat. Als je dat niet doet dan zal de make-up zorgen dat jouw cleanser z’n werk niet kan doen. Een beetje zoals douchen met jouw kleren aan! Probeer de Anti-Blemish Solutions Cleansing Foam. Deze milde cleanser zuivert en verwijdert overtollig talg. Exact wat we nodig hebben tegen imperfecties!

2. Exfoliëren.
Nee hoor, je hoeft je huid niet elke dag te scrubben! Bij Clinique hebben we een zalige oplossing om jouw huid in alle zachtheid te exfoliëren. Een beetje Anti-Blemish Solutions Clarifying Lotion op een watje, ga één keer over je hele gezicht en klaar is kees! Waarom is dit zo belangrijk? Wel, de reiniger heeft gewoon een beetje hulp nodig om het overtollig talg weg te halen. De lotion opent ook de poriën en houdt glans onder controle. Je huid is klaar voor de volgende stap!

3. Hydrateren.
Je huid hydrateren is altijd belangrijk (samen met het gebruik van een dagelijkse SPF maar dat is een conversatie voor een volgende keer 😉 ). Het zorgt ervoor dat jouw huid niet uitdroogt maar zorgt ook dat olie wegblijft. Onze Anti-Blemish Solutions Clearing Moisturizer doet er nog een schepje bovenop en lost niet enkel acne op maar helpt ook het voorkomen van puistjes. Win-win, nietwaar?

Jij bent niet alleen!
Je bent zeker niet de enige die last heeft van acne.
Heb je nog vragen of weet je niet goed hoe je aan je routine moet beginnen? Je kan altijd terecht met jouw vragen bij onze Clinique experten via onze 1-1 chat.
Ons volledige Anti-Blemish Solutions gamma kan je hier vinden.

Shop the Story