24 Hours With

Laney Crowell. Haar meest ‘shining moments’

Voor de in New York wonende ondernemer Laney Crowell bestaat er niet zoiets als een lui dagje. Ze is een moderne multitasker in de breedste zin van het woord: consultant, creative director en voedings- en wellnessexpert. Onlangs lanceerde ze The Moment , met als missie onderwerpen over beauty en gezondheid opnieuw op de kaart te zetten. ‘Mensen eten en sporten uit angst en in de hoop zich mooier te voelen,’ zegt Laney. ‘Maar zo werkt het niet. Schoonheid ontstaat vanuit plezier. Je zou dol moeten zijn op wat je eet, je zou moeten werken om je goed te voelen, en je beautyproducten moeten kiezen omdat ze je naar een hoger level tillen, niet omdat ze je veranderen. Ik geloof dat beauty een gevoel is.’ Laney is inderdaad de ultieme ondernemer on the go, en wat jaloersmakend is, is dat haar huid altijd mooi glanst. ‘Voor mij is een goed gehydrateerde huid van belang om er energiek en jeugdig uit te zien, onder welke omstandigheden dan ook,’ zegt ze. En dat is niet alleen haar persoonlijke mening, het is wetenschappelijk bewezen. Recente studies hebben aangetoond dat dagelijkse activiteiten zoals reizen, lange uren maken op kantoor en sporten –allemaal vaste onderdelen van Laney’s leven- echt liters water aan je huid kunnen onttrekken. ‘Bovenop de stress van een druk leven is mijn huid van nature droog en gevoelig, dus zoek ik altijd naar intens vochtverzorgende producten die niet te rijk zijn, zodat ik ze altijd en overal kan gebruiken.’ zegt Laney. Altijd in haar tas: Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate, dat de intense hydratatie geeft van een volle crème maar een hyperlichte gel-textuur heeft. ‘Ik vind het geweldig hoe licht hij is, zodat hij een perfecte basis is voor mijn make-up en ik hem zelfs over mijn make-up heen kan gebruiken, of rond mijn ogen als ik daar een of rond mijn ogen als ik daar een opfrissertje nodig heb. ‘Hij zit vol met hyaluronzuur, dat de huid sappig maakt, en beschermende anti- oxidanten’. Deze nieuwe mega vochtverzorgende multitasker zorgt ervoor dat haar huid 24/7 glanst, en wel zo:

Het middel tegen een vermoeide, vale huid.
Wie haar eigen lifestyle imperium runt zit uren achter de laptop, heeft non-stop besprekingen en moet altijd netwerken. ‘Er is altijd wel een photoshoot of een belangrijke meeting die mijn gezonde planning in de war brengt,’ zegt Laney, "maar het blijft door de afwisseling wel heel leuk."

Feit: na 8 uur op kantoor is je huid bijna een halve liter water verloren, met dank aan de droge lucht binnen, die vocht wegneemt. Als Laney dat droge gevoel opmerkt, lest ze haar dorst met een opwekkende groene thee en verfrist ze haar huid door Moisture Surge Supercharged Concentrate gewoon over haar make-up aan te brengen. Omdat er hyaluronzuur in zit maakt het de huid direct voller en frisser en zorgt het voor een dauwachtig glansje. Tegelijkertijd frist het haar make-up op.

Een must-have reismaatje
Laney verdeelt haar tijd tussen New York en Los Angeles en reist ook non-stop daar buiten: naar Vietnam, Cambodja en Schotland, om maar een paar landen te noemen.

Feit: tijdens een 7 uur lange vlucht kan je huid meer dan een halve liter vocht verliezen, simpelweg omdat de droge lucht in het vliegtuig dat vocht wegneemt. ‘Ik neem altijd een hydraterend product mee in mijn handbagage,’ zegt Laney. ‘Ik vind het lekker dat ik Moisture Surge Supercharged Concentrate ook halverwege de vlucht rond mijn ogen kan gebruiken om later van die pafferige ‘jetlag ogen’ te voorkomen.’ Vochtvangende magneet-polymeertjes halen vocht uit de lucht zodat de huid gehydrateerd blijft, ondanks drastische veranderingen in temperatuur of luchtvochtigheid. Er zit ook ingekapselde vitamine C en E in, krachtige anti oxidanten die vrijkomen zodra het product wordt opgebracht en dan helpen schade door vrije radicalen -waar de huid droog van kan worden- te bestrijden.

Dorstlesser na het sporten
Laney zet iedere dag een uur sport in haar agenda. ‘ Van sporten voel ik me altijd energieker en meer gefocust, zelfs als ik moe ben,’ zegt Laney. Ze gaat graag naar een ‘hot’ High Intensity klasje van Tracy Anderson, dat gegeven wordt in een ruimte waar de temperatuur 30 graden is en de luchtvochtigheid 69 %.

Feit: na een workout van 45 minuten verliest je huid bijna 1 liter water door transpiratie. ‘Door dat transpireren voelt mijn huid droog aan, dus nadat ik gereinigd heb is een vochtverzorger echt een must,’ zegt Laney. ‘Moisture Surge Supercharged Concentrate verkoelt mijn huid direct en wordt snel opgenomen, zorgt voor een fris en herboren gevoel en maakt mijn huid klaar voor make-up.’ Kalmerende cafeïne en algenextract helpen eventuele huidirritatie na het sporten beperken. Laney brengt het over haar hele gezicht aan met cirkelbewegingen die de glow na het sporten versterken. Ze zweert bij deze beautysmoothie.

Foto’s: Sally Griffiths | Tekst: Hilary Presley | Haar & Make-up: Jillian Halouska | Op locatie gefotografeerd bij Tracy Anderson Tribeca and Spring Place

Shop the Story