Get The Look

Reuze chique in roze

Er is niets leuker dan een roze lip: fun, supervrouwelijk en altijd goed voor een flirt. Maar hoe draag je roze als je het niet zo zoet en lief bedoelt? Het zit ‘m allemaal in de juiste kleur roze. Roze tinten zoals bubblegum, watermeloen en fuchsia lenen zich voor een outgoing vibe. Maar aan de andere kant van het roze-universum kunnen zachte, matte rozetinten (die tegen de nudes aanhangen) heel stylish zijn. Combineer deze roze kleuren met een gezond stralende huid en een tikje blush voor een meer volwassen, chique look dan het kleine-meisjes-achtige. Hier zie je hoe je dat doet, lees daarna het stappenplan.

Stap 1: Prep je huid
Make-up hecht zich nog mooier aan je huid als die goed geprept is. Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator geeft een intense vochtverzorging maar wordt direct opgenomen, en maakt je huid zacht, vol en klaar voor make-up.

Stap 2: Zo ziet je huid er op haar best uit
Verdoezel imperfecties en maak je teint egaal met Even Better Makeup SPF 15. Dat is door dermatologen ontwikkeld en bevat vitamine C en antioxidanten om je huid te verhelderen en de zichtbaarheid van pigmentvlekjes, ouderdomsvlekjes en eventuele puistjes littekentjes geleidelijk te verminderen. Gebruik je vingertoppen of een foundationbrush, begin in het middenste deel van je gezicht en werk naar buiten toe uit. Tip: als je je handen gebruikt, verwarm dan de foundation even tussen je vingers voor je het aanbrengt. Dan versmelt de make-up mooier met je huid en krijg je dat tweede-huid-effect.

Stap 3: Neutraliseer je eigen lipkleur
De kleur van je lippen kan de kleur van je lipstick veranderen, helemaal als dat een lichte tint is. Als je eerst een goed dekkende concealer aanbrengt, zoals Beyond Perfecting Foundation + Concealer, worden je lippen een neutraal canvas dat de kleur van je lipstick optimaal laat uitkomen. Druk de concealer zachtjes op je lippen met je vingertoppen.

Stap 4: Breng een bleekroze lipstick met koele ondertoon aan
Hoe bleker het roze, hoe chiquer. Pop Lip Colour + Primer in Fab Pop is een zachte, koele rozetint die het goed doet bij bijna iedere huidskleur. Gebruik het puntje van de lipstick om je lippen te omlijnen en vul het midden van je mond daarna in met de platte kant."

Stap 5: Een special effect met transparant roze gloss
Doe over je lipstick een hoogglans gloss in eenzelfde tint roze, zoals Pop Splash Lip Gloss + Hydration in Air Kiss, een transparant roze met subtiele glans. Breng in het midden van je lippen wat meer aan voor extra dimensie en een optisch voller effect.

Stap 6: Geef je wangen een roze waasje
Voor een zacht roze waasje breng je wat Cheek Pop on Plum Pop aan op je wangen. Tip: nadat je de brush lichtjes over de blush hebt gehaald, klop je hem een of twee keer af op de rug van je hand om teveel aan blush weg te nemen. Zo vermijd je ‘de stip’ op je wang en krijg je echt een waasje kleur.

Stap 7: Nu nog een beetje highlighter
Accentueer je jukbeenderen met wat Chubby Stick Sculpting Highlights, een gemakkelijk aan te brengen creamstick highlighter met lichtreflecterende pigmenten. Breng aan en werk uit pal boven je jukbeenderen, op je neusbrug, onder je wenkbrauwen en in de binnenste hoekjes van je ogen.

Photos : Mosspark | Article : Julie Redfern

Shop the Story