Game Changer

8 tips voor een flawless foundation

Foundation, veel vrouwen hebben er een haat-liefde verhouding mee. Ze houden van de mogelijkheid die het geeft om een egale, gelijkmatige (lees flawless) huid te maken. Ze haten het omdat het zo lastig kan zijn om het er uit te laten zien alsof je helemaal niets op hebt. Vandaar dat je een superslimme strategie nodig hebt om er met foundation zo natuurlijk mogelijk uit te zien.

Ten eerste moet je de perfecte foundation match vinden. De nieuwe Superbalanced Silk Makeup spf 15 voel je niet op je huid, maar heeft wel een langhoudende, medium dekking. En het beste komt nog: het helpt vettige delen van je gezicht controleren en verhelpt tegelijkertijd droge plekjes! Om meer foundation formules te ontdekken die goed zijn voor jouw huidtype kun je ook deze quiz doen.

Vervolgens moet je weten hoe je foundation aanbrengt als een pro. We leren je het! Hier zijn alle expert foundation tips om die flawless huid te krijgen.

1. Begin met een schoon canvas.
Je foundation ziet er zo mooi uit als de huid eronder, dus een goede huidverzorging is erg belangrijk. Vlak voordat je de foundation opbrengt zou je je huid moeten reinigen om verstopte poriën te voorkomen en vuil weg te halen dat eventueel de glans van je huid vertroebelt. Vervolgens exfoliëer je je huid heel mild om droge, dode huidcellen weg te halen die er voor kunnen zorgen dat je foundation onregelmatig is of er rommelig uitziet. Tot slot breng je een beetje dagcrème aan, foundation pakt het beste op een gehydrateerde huid (denk maar aan hoe een natte spons water beter opneemt dan een droge). Al deze stappen kun je doen met het 3-Stappen Systeem. Hier kun je lezen hoe je dat op jouw huidtype afstemt.

2. Neem de tijd om te primen.
Okay, een primer mag dan een extra stap in je make-up routine zijn, het is wel een stap die er voor zorgt dat je foundation flawless wordt, omdat het je huid tot een perfect glad oppervlak maakt. Als je huidproblemen hebt zoals roodheid, vaalheid of ongelijkmatige pigmentatie, helpt een kleur corrigerende primer je teint egaal maken tot een tint die uiteindelijk heel natuurlijk is.

3. Wees terughoudend.
Begin altijd met een klein beetje foundation, en breng daarna meer op, tot je de juiste dekking hebt gevonden. Het doel is alleen foundation te gebruiken daar waar nodig, zodat je huid er nog uitziet als huid. Want laten we eerlijk zijn: er is niets erger dan een gezicht dat is dichtgekalkt met foundation. (Hint: als je over je hele gezicht foundation moet gebruiken om de kleur egaal te krijgen, heb je de verkeerde kleur te pakken.)

4. Werk van binnen naar buiten.
Begin met het opbrengen in het midden van je gezicht, waar roodheid en vlekjes zich meestal bevinden. Breng een druppel foundation aan aan weerszijden van je neus, en in het midden van je voorhoofd en kin, en werk dit naar buiten toe uit. ‘Als alles mooi uitgewerkt is kun je andere plekjes aanstippen waar vlekjes op plekjes zijn, en daar een dun laagje foundation aanbrengen,’ adviseert Clinique Colour Pro Florrie White.

5. Dep, in plaats van vegen.
Of je nu een foundation kwast gebruikt (synthetische haartjes zijn het beste) of je vingers, breng foundation aan door te deppen, en dat betekent dat je het zachtjes in je huid klopt. Vermijd vegen of wrijven, want dat veroorzaakt alleen maar lelijke strepen. ‘Ik druk de foundation graag zachtjes in de huid. De warmte van de vingertoppen zorgt ervoor dat de foundation langzaam in de huid smelt en de twee echt samenkomen,’ zegt Florrie. Nog een manier: de dichte haartjes van de Foundation Buff Brush duwt de foundation zachtjes in de huid en kan gebruikt worden voor alle texturen: vloeibare, poeder, crème of stick foundations.

6. Vergeet je oren niet.
Oren zijn ook onderdeel van je gezicht, maar ze worden vaak vergeten. Als je van nature rode oorlellen hebt, dep je er met je foundationkwast een beetje overheen zodat ze mooi passen bij de rest van je gezicht.

7. Fixeer en vergeet.
Veel mensen denken bij poeder aan een pancake-look, maar als je een beetje zijdeachtige, fijne losse poeder over je foundation kwast, zoals de Blended Loose Powder, weet je zeker dat het goed blijft zitten zonder dat de glans verdwijnt. Dip een grote, fluffy poederkwast in het poeder, schudt de kwast even af op je hand om het teveel aan poeder weg te halen –je zou door het poeder heen de haartjes moeten zien- en haal de kwast losjes over je gezicht. Alleen op de plekjes waar je huid wat meer glimt, zoals de T-zone, kin en onder je ogen kun je eventueel nog een beetje aanbrengen.

8. Conceal, waar nodig.
Als er plekjes zijn waar foundation alleen niet genoeg is, zoals onder je ogen, op rode vlekjes of puistjes, breng je over de foundation wat concealer aan. Dep de concealer in je huid zodat deze versmelt met de foundation. Florrie adviseert Airbrush Concealer die optische verdoezelaars en een verhelderend effect heeft op je huid dat werkt als een soort highlighter voor gezichtscontouren.

Portretten: Christine Hahn | Foto's: Yasu + Junko | Tekst: Katie Livanos

Shop the Story