Get The Look

Marimekko x Clinique
Backstage bij
Paris Fashion Week

‘Het gaat allemaal om een mooie teint met een glow en prachtig glanzende lippen. Naturel, maar vol zelfvertrouwen,’ zegt Clinique’s Colour Pro Matin Maulawizada over de make-up look die hij maakte voor de Marimekko Fall/Winter 2018 presentatie tijdens Fahion Week in Parijs.

Marimekko x Clinique Backstage at Paris Fashion Week

‘Marimekko gaat over het vieren van individualiteit, en Clinique ook. We worden geïnspireerd door de vrouw die niet iemand anders probeert te zijn, maar zichzelf. Ze verstopt zich niet achter make-up, wil er niet door veranderen, maar gebruikt het om te laten zien wie ze is. Ze toont de beste versie van haar huid en haar mooiste trekken.’ zegt Matin.

Het begint allemaal met een glanzende, natuurlijke huid
‘Verzorg de huid met hydratatie voor een mooie, frisse basis en een foundation die glad en soepel kan worden opgebracht,’ zegt Matin, die Moisture Surge 72-Hour Auto Replenishing Hydrator gebruikte voor de modellen.

Vervolgens bracht hij Even Better Glow Light Reflecting Makeup SPF 15 aan voor een gelijkmatige teint en een natuurlijke glans. ‘Het ziet er zo naturel uit dat je echt niet kunt zien dat ze foundation draagt,’ zegt hij. ‘Het zag er op alle modellen fantastisch uit.’

Om eventuele onzuiverheden, roodheid of donkere vlekjes te concealen gebruikte Matin Beyond Perfecting Super Concealer Camouflage + 24-Hour Wear, alleen waar nodig. ‘Dit is een goed dekkende concealer die soepeltjes in de huid blendt. En het verstopt de poriën niet, dus het kan ook eventuele pukkeltjes verdoezelen,’ zegt Matin. Voor een gezond blosje deed hij wat Chubby Stick Cheek Colour Balm in Robust Rhubarb op het bolle deel van de wangen en vervolgens werkte hij dat kloppend uit met zijn vingers.

Maak de voor jou perfecte lipkleur op maat
‘We lieten de ogen make-up vrij en maakten daarom de lippen extra gezond en verleidelijk,’ zegt Matin. Hij koos verschillende tintjes om per model de huidskleur te verfraaien. Voor een glanzende nude nam hij eerst Pop Lip Colour + Primer in Beige Pop. ‘Dit is een heel draagbare nude. Het lijkt alsof er niets op zit, maar maakt lippen gezond en perzikkleurig,’ zegt hij. Daarna deed hij een beetje van de nieuwe Pop Splash Lip Gloss + Hydration in Caramel in het midden van de mond.

Voor wat meer kleur bracht hij eerst Pop Lip Colour + Primer in Cola Pop aan, een diepe pruimkleur, en daaroverheen Pop Splash Lip Gloss + Hydration in Sangria Pop voor een hoogglans finish. ‘Zo vangt je mond het licht en worden lippen voller en verleidelijker,’ zegt hij. ‘Kijk eens hoe ze glanzen!’.

Tekst: Rachel Hayes | Fotografie: Luca Cannonieri

Shop the Story