In haar tas

Reisblogger Lily Tjon’s
on-the-go beautytips

Founder van het super verslavende reis-modeblog Hashtag by Lily is de in Nederland wonende Lily Tjon, een gepassioneerde globetrotter die je kunt tegenkomen van Hamburg tot Kyoto tot Joshua Tree. Wij spraken de drukke blogger tijdens Paris Fashion Week waar ze een preview kreeg van de nieuwe Marimekko for Clinique Pop Splash Lip Gloss + Hydration collectie en zich klaarmaakte voor de Marimekko Fall/Winter 2018 presentatie door de nieuwste kleurrijke collectie van dit Finse merk te bekijken.

Ze babbelde met ons over haar signature look, haar beste beautytips voor op reis en haar ongelooflijk goed doordachte huidverzorgingsroutine.

The Wink: Wat is jouw beautyfilosofie?
Lily Tjon: Voor mij begint alles met de huid. Ik ga nooit naar bed zonder mijn make-up weg te halen en een heel goede reiniging van mijn gezicht. Ik draag niet altijd veel make-up, dus mijn huid moet er glad en soepel uitzien.

TW: Het is nu Fashionweek en jij rent maar rond. Welke tips heb je om er de hele dag fris uit te zien?
LT: Tussendoor telkens even een touch-up! Ik heb altijd dagcrème en lipbalm in mijn tas om mijn huid op te frissen. Ik ben dol op de nieuwe Pop Splash lipglossen omdat ze zo gemakkelijk op te brengen zijn als ik onderweg ben, en ze voelen lekker fris aan, niet plakkerig. Mijn favoriete kleur is Juicy Apple Pop, een klassieke felrode kleur die heel draagbaar is omdat het een transparante gloss is en overal bij past.

TW: Noem eens een paar van jouw favoriete beautytrends?
LT:Ik hou van naturel met af en toe een fel accentje, dat zie je ook terug in mijn persoonlijke stijl en kledingkeuzes. Ik hou ook van een goede cat eye, daar worden mijn ogen echt eyecatchers van.

TW: Hou jij vast aan een signature look of experimenteer je graag met de laatste trends?
LT:
Als ik niets bijzonders in mijn agenda heb staan, hou ik het graag simpel, ik wil dan niet te veel opvallen. Maar als ik een event heb of uitga vind ik het leuk om me op te doffen en met kleur te spelen. Aan de ene kant hou ik dus van simpel en aan de andere vind ik het leuk om uit te pakken. Het ligt er ook aan hoeveel tijd ik heb!

TW: En wat doe je aan skincare als je reist? Hoe zorg je ervoor dat je huid er zo goed uitziet als je niet veel geslapen hebt, of tijdens een lange vlucht?
LT:
Ik gebruik heel veel hydratatie. De droge cabinelucht droogt je huid erg uit, dus reis ik nooit zonder een hydraterend gezichtsmasker en Moisture Surge Spray. Maar over het algemeen gebruik ik tijdens het reizen dezelfde routine als thuis: ik begin met een make-up remover voor ogen, dan reinig ik mijn hele gezicht en gebruik ik een toner. Daarna breng ik een gezichtsmasker aan als ik dat nodig heb, dan een serum, olie en oogcrème. Ik doe dat twee keer per dag en eindig dan met een dag- of nachtcrème.

TW: En dat doe je ook allemaal als je reist?
LT: Ja! Juist als ik reis, want consequent zijn met huidverzorging is heel belangrijk. Ik heb daar echt een studie van gemaakt.

Foto's: Andrea Basileo

Shop the Story